Fluisterende Huizen - Theatrale wandeling door de Leidsebuurt is een 'zusterproductie' van theatergroep Lava. Deze voorstelling gaat over de Tweede Oorlog en de gebeurtenissen in ‘zomaar’ een buurt in Haarlem. Een buurt waar zowel verzetshelden woonden, als aanslagen plaats vonden, een gaarkeuken was, krijgsgevangenen zijn neergeschoten en kinderen zijn ondergedoken.
Door Corona is het verzet van mei 2020 naar 30 sept, 1, 2 en 4 oktober.
We vieren dit jaar nog steeds 75 jaar VRIJHEID, maar het is en blijft broodnodig om de waargebeurde verhalen te vertellen. 

‘Opdat wij nooit vergeten.’ 

Een kaartje kost slechts 7,50. Het is heel erg geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar. We zien op dit moment veel gezinnen die een kaartje kopen voor henzelf en hun kinderen. Ouders willen via deze voorstelling de verhalen van de oorlog onder de aandacht brengen omdat het belangrijk is dat ze het niet vergeten.

In het Badhuis is ook een expositie te zien van de stichting Oorlog in mijn Buurt. Hierin kan je nog meer verhalen lezen, bekijken en zien uit de Leidsebuurt. Deze expositie is te zien van 30 september tot eind oktober.